Sponzori
Baner

Događanja

Predstavnici Saveza na dvodnevnom treningu

Danas i sutra, 10.10. i 11.10.2019. godine, predstavnici Saveza distrofičara F BiH učestvuju na treningu „Evropske integracije Bosne i Hercegovine – Poglavlje 19 pravne stečevine EU: Socijalna politika i zapošljavanje“.

Ovaj dvodnevni trening o procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, sa posebnim naglaskom na Poglavlje 19 pravne stečevine Europske unije (skup pravnih normi i odluka koje obavezuju sve zemlje članice unutar Europske unije) koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, održava se u hotelu „Hollywood“ na Ilidži.na treningu „Evropske integracije Bosne i Hercegovine – Poglavlje 19 pravne stečevine EU: Socijalna politika i zapošljavanje“.

Trening je jedna od aktivnosti koju Fondacija za socijalno
uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) provode u okviru projekta "Izgradnja zagovaračke platforme za socijalnu uključenost u BiH" pod motom „Zastani i poslušaj“, uz podršku Evropske unije i UNICEF-a.

Cilj treninga je jačanje kapaciteta organizacija članica Koalicije marginalizovanih grupa u BiH „KOMA“. Predviđeno je da trening učesnicima (članicama KOMA-e) pruži praktičan set interaktivnih i prilagodljivih tehnika i modula za učenje koji će omogućiti bolje pozicioniranje njihovih organizacija u društvu. Tokom svih sesija, oba dana, učesnici će imati priliku da interaktivno učestvuju na treningu.

 

ZAVRŠEN PROGRAM MEDICINSKE REHABILITACIJE ZA TROJE DJECE IZ UDRUŽENJA TK

ZAVRŠEN PROGRAM MEDICINSKE REHABILITACIJE ZA TROJE DJECE IZ UDRUŽENJA TK

   

 

Savez posjetio i Udruženje BPK Goražde

02.11.2018. godine, Direktor Saveza distrofičara F BiH, G-din Almir Šahmanija, posjetio je Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK Goražde. Tom prilikom Predsjednici Goraždanskog udruženja Gđi Mirsadi Ćulov uručio je Odluke o upućivanju tri člana na medicinsku rehabilitaciju u Rehabilitacioni centar "Reumal" u Fojnici, u trajanju od po 21 dan. Medicinska rehabilitacija omogućena je kroz projekat koji je Savezu distrofičara F BiH odobren od strane Federalnog ministarstva zdravstva iz sredstava Lutrije BiH za 2018. godinu.

Istom prilikom Direktor Saveza Predsjednici Udruženja iz Goražda uručio je rezervne dijelove (gume unutrašnje i vanjske, prednje i zadnje i akumulatore) za elektromotorna kolica, za dva člana koji za kretanje, zbog oduzetosti gornjih i donjih ekstremiteta, isključivo koriste ovakva kolica. Rezervni dijelovi obezbjeđeni su iz projekta koji je odobren Savezu od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike iz sredstava Lutrije BiH za 2018. godinu.

Napominjemo da je navedenim projektima obuhvaćeno 6 kantonalnih udruženja sa područja Federacije BiH, koja su članice Saveza distrofičara F BiH.

U nastavku posjete predstavnici Saveza obišli su i preduzeće u sklopu Udruženja, u kojem se proizvode papuče, stoličarke, cekeri isl., a u kojem su zaposlene osobe sa invaliditetom.

 
Više članaka...

Najnovije

Najčitanije

Pretraga
SDFBiH kontakt

Zmaja od Bosne 82,
71000 Sarajevo
    

Tel: + 387 33 66 35 93    
Fax: + 387 33 65 63 98

sdfbih@bih.net.ba
www.sdfbih.com.ba
                                           

Ko je online?
Trenutno aktivnih Gostiju: 55