Sponzori
Baner

Događanja

Predstavnik Udruženja distrofičara TK posjetio Savez distrofičara F BiH

18.09.2018. godine Predsjednik Udruženja distrofičara Tuzlanskog kantona Dalibor Lukić posjetio je Savez distrofičara Federacije Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom, sa Direktorom Saveza Almirom Šahmanijom, razgovarao je o dosadašnjoj saradnji i unapređenju buduće saradnje između ove dvije organizacije, s obzirom da je Udruženje distrofičara TK jedna od članica Saveza distrofičara F BiH. Dalje, razgovaralo se o zauzimanju stavova o Prednacrtu zakona o organizacijama osoba sa invaliditetom i reprezentativnim organizacijama u F BiH, kojeg je Vlada Federacije BiH uputila u parlamentarnu proceduru. Razgovaralo se i o aktivnostima kada su u pitanju ortopedska pomagala (elektromotorna kolica), čija bi nabavka trebala da pada na teret kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja.

Direktor Saveza upoznao je Predsjednika Udruženja distrofičara TK o postojanju Unije distrofičara u BiH i o krovnoj organizaciji osoba sa invaliditetom u BiH čiji je jedan od osnivača i Savez distrofičara F BiH. 

Na kraju posjete govorilo se o realizaciji projekta medicinske rehabilitacije, koji je Savezu odobren od strane Federalnog ministarstva zdravstva iz sredstava Lutrije BiH za 2018. godinu, kao i drugim temema vezanim za problematiku osoba sa mišićnom distrofijom na području Federacije BiH.

Posjeta je završena izražavanjem obostranog zadovoljstva proteklim razgovorom, te pozivom Predsjednika Dalibora Lukića da u narednom periodu predstavnici Saveza distrofičara F BiH posjete Udruženje distrofičara TK. 

 

 

Održane XI sportske igre Saveza distrofičara F BiH

Odlukom da bude naš sponzor održavanja XI sportskih igara, pod nazivom "NE SAMI, ZAJEDNO JE LAKŠE", J.P. Međunarodni aerodrom "Sarajevo" postao je dio ovog humanog projekta i svega dobrog što on sa sobom nosi. U našoj svakodnevnici, u ovom turbulentnom vremenu, rijetki su oni koji su još uvijek senzibilni na ljudske potrebe.

XI sportske igre Saveza distrofičara F BiH, koje je omogućio J.P. Međunarodni aerodrom "Sarajevo", održane su 11.05.2018. godine u rehabilitacionom centru "Reumal" u Fojnici.

Pomoć pružena našoj organizaciji od strane J.P. Međunarodni aerodrom "Sarajevo" predstavlja značajnu podršku radu i aktivnostima Saveza i u mnogome doprinosi izmjeni i poboljšanju položaja lica oboljelih od mišićne distrofije i srodnih mišićnih i neuro-mišićnih oboljenja i rješavanju njihovih problema.
Hvala J.P. Međunarodni aerodrom "Sarajevo" što je prepoznao i podržao naše humane ciljeve.

foto 

 

Promocija brošure "KINEZITERAPIJA"

U Fojnici je, u petak 11.05.2018. godine, promovisana brošura pod nazivom "KINEZITERAPIJA - uputstvo za roditelje i same oboljele".


Izdavanje ove brošure, kao uputstva za oboljele od nervno-mišićnih oboljenja i njihove roditelje kada je u pitanju ova vrsta terapije, omogućili su Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine G-din Denis Zvizdić i Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine  G-din Milan Dunović, kojima se ovim putem iskreno zahvaljujemo.

 
 
Više članaka...

Najnovije

Najčitanije

Pretraga
SDFBiH kontakt

Zmaja od Bosne 82,
71000 Sarajevo
    

Tel: + 387 33 66 35 93    
Fax: + 387 33 65 63 98

sdfbih@bih.net.ba
www.sdfbih.com.ba
                                           

Ko je online?
Trenutno aktivnih Gostiju: 54