Sponzori
Baner

Događanja

Predstavnici Saveza na sastanku na Bjelašnici

30. i 31.10.2018. godine, u hotelu "Bjelašnica" na Bjelašnici, predstavnici Saveza distrofičara F BiH prisustvovali su sastanku članica Unije organizacija osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini i aktivnih saveza i organizacija osoba sa invaliditetom.
 
Sastanak se održao u okviru regionalnog Projekta "Zaštita djece od nasilja i inkluzija djece sa invaliditetom" koji u partnerstvu realizuju UNICEF i EDF u šest zemalja Zapadnog Balkana i Turskoj, a podržan je sredstvima regionalnog IPA programa Evropske Unije.
 
U okviru ovog projekta osigurana su sredstva za podršku jačanju uticaja organizacija osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini i razvijanju organizacijskih kapaciteta Unije organizacija osoba sa invaliditetom.
 
Cilj sastanka bio je da se definišu prioritetna područja zajedničkog djelovanja Unije organizacija osoba sa invaliditetom i aktivnih organizacija osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, sa fokusom na prava djece i mladih sa invaliditetom.

 

Predstavnici Saveza posjetili članove na medicinskoj rehabilitaciji

U petak 26.10.2018. godine, Direktor Saveza distrofičara FBiH, sa saradnicima, u Rehabilitacionom centru "Reumal" u Fojnici, posjetio je korisnike Projekta medicinske rehabilitacije koji je Savezu odobren od strane Federalnog ministarstva zdravstva iz sredstava Lutrije BiH za 2018. godinu.

Korisnici Projekta su oboljeli od nervno-mišićnih oboljenja, članovi kantonalnih udruženja koja su članice Saveza.

 

Savez posjetio Udruženje Tuzlanskog kantona

18.10.2018. godine, Direktor Saveza distrofičara F BiH, G-din Almir Šahmanija, posjetio je Udruženje distrofičara Tuzlanskog kantona. Tom prilikom Predsjedniku Tuzlanskog udruženja uručio je Odluke o upućivanju troje djece, koja boluju od mišićne distrofije (Duchene), sa pratiocima, na medicinsku rehabilitaciju u Rehabilitacioni centar "Reumal" u Fojnici, u trajanju od po 21 dan. 

Medicinska rehabilitacija omogućena je kroz projekat koji je Savezu distrofičara F BiH odobren od strane Federalnog ministarstva zdravstva iz sredstava Lutrije BiH za 2018. goinu.

Istom prilikom Direktor Saveza Predsjedniku Tuzlanskog udruženja uručio je rezervne dijelove (gume unutrašnje i vanjske, prednje i zadnje i akumulatore) za elektromotorna kolica, za pet članova koji za kretanje, zbog oduzetosti gornjih i donjih ekstremiteta, isključivo koriste ovakva kolica. 

Rezervni dijelovi obezbjeđeni su iz projekta koji je odobren Savezu od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike iz sredstava Lutrije BiH za 2018. godinu.

Navedenim projektima obuhvaćeno je 6 kantonalnih udruženja sa područja Federacije BiH, koja su članice Saveza distrofičara F BiH.

 
Više članaka...

Najnovije

Najčitanije

Pretraga
SDFBiH kontakt

Zmaja od Bosne 82,
71000 Sarajevo
    

Tel: + 387 33 66 35 93    
Fax: + 387 33 65 63 98

sdfbih@bih.net.ba
www.sdfbih.com.ba
                                           

Ko je online?
Trenutno aktivnih Gostiju: 54