Sponzori
Baner

Događanja

MIŠIĆNA DISTROFIJA Problemi oboljelih: Nedostaje ortopedskih pomagala, škole nepristupačne

Džejna Ferhatović, Almir Šahmanija, Merima Karamović 
Nosim traume iz osnovne škole, jer se većina časova, do prije godinu odvijala na spratovima, a onda su me stariji učenici morali nositi, pa sam često ispadala iz kolica. Znalo mi se desiti i da se ozbiljno povrijedim, kaže 15-godišnja Džejna Ferhatović, učenica devetog razreda OŠ "Zahid Baručija".

Da bolest nije kraj i ne mora biti prepreka u ostvarivanju životnih ciljeva govori i primjer 24-godišnje Merime Karamović.

Više na: www.udks.ba
 

Održana sjednica Vijeća organizacija OSI F BiH


06.03.2018. godine, održana je sjednica Vijeća organizacija osoba sa invaliditetom FBiH. Sjednica je održana u prostorijama Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, u ulici Zmaja od Bosne 78, a dnevni red bio je sljedeći:

1. Usvajanje zapisnika sa zadnje sjednice;

2. Finansiranje saveza - članica VOOSI u 2019., nakon objavljenog Budžeta Federacije BiH;

3. Nacrt "Zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama lica sa invaliditetom i civilnih žrtava rata"

4. Inicijativa Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom ZDK;

5. Dogovor o budućem radu;

6. Tekuća pitanja.

Sjednici je, pored predstavnika saveza čkanica VOOSI, među kojima je i Savez distrofičara F BiH, prisustvovao i G-din Dobrica Jonjić, Pimoćnik Federalnog ministra rada i socijalne politike za pitanja osoba sa invaliditetom, koji je ovom prilikom dao informacije po navedenim tačkama dnevnog reda.
 

Nastavljena realizacija projekta medicinske rehabilitacije

Početkom 2019. godine Savez distrofičara F BiH nastavio je realizairati svoje aktivnosti vezane  za medicinsku rehabilitaciju osoba sa mišićnom distrofijom sa područja Federacije BiH, koje su članovi Saveza putem kantonalnih udruženja distrofičara koja čine Savez. 

Ovom prilikom na medicinskoj rehabilitaciji u rehabilitacionom centru "Reumal" u Fojnici bili su oboljeli od distrofije iz Unsko-sanskog kantona.

Projekat medicinske rehabilitacije omogućilo je Federalno ministarstvo zdravstva iz sredstava Lutrije BiH za 2018. godinu, kojem se ovom prilikom još jednom najiskrenije zahvaljujemo.

 
Više članaka...

Najnovije

Najčitanije

Pretraga
SDFBiH kontakt

Zmaja od Bosne 82,
71000 Sarajevo
    

Tel: + 387 33 66 35 93    
Fax: + 387 33 65 63 98

sdfbih@bih.net.ba
www.sdfbih.com.ba
                                           

Ko je online?
Trenutno aktivnih Gostiju: 43