Sponzori
Baner

Događanja

MIŠIĆNA DISTROFIJA Problemi oboljelih: Nedostaje ortopedskih pomagala, škole nepristupačne

Džejna Ferhatović, Almir Šahmanija, Merima Karamović 
Nosim traume iz osnovne škole, jer se većina časova, do prije godinu odvijala na spratovima, a onda su me stariji učenici morali nositi, pa sam često ispadala iz kolica. Znalo mi se desiti i da se ozbiljno povrijedim, kaže 15-godišnja Džejna Ferhatović, učenica devetog razreda OŠ "Zahid Baručija".

Da bolest nije kraj i ne mora biti prepreka u ostvarivanju životnih ciljeva govori i primjer 24-godišnje Merime Karamović.

Više na: www.udks.ba
 

Predstavnici SDFBiH učestvuju na treningu “Strateško planiranje i prikupljanje sredstava"

Predstavnici Saveza distrofičara Federacije BiH prisustvuju na dvodnevnom treningu “Strateško planiranje i prikupljanje sredstava”, koji se održava 22. i 23. aprila 2019. godine u Sarajevu, u Hotelu „Grand“, ul. Muhameda ef. Pandže br. 7.
Ovaj trening je jedna od aktivnosti koju Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) provode u okviru projekta „Build up for Social Inclusion Advocacy Platform in Bosnia and Herzegovina - #BuildUp4SIAPinBiH“ pod motom „Zastani i poslušaj“, uz podršku Evropske komisije i UNICEF-a.
Cilj treninga je jačanje kapaciteta organizacija članica Koalicije marginalizovanih grupa u BiH „KOMA“.
Predviđeno je da trening učesnicima (članicama KOMA-e) pruži praktičan set interaktivnih i prilagodljivih tehnika i modula za učenje koji će omogućiti bolje pozicioniranje njihovih organizacija u društvu. Tokom svih sesija, oba dana, učesnici će imati priliku da postavljaju pitanja i diskutuju na navedene teme.
 

Održana sjednica Vijeća organizacija OSI F BiH


06.03.2018. godine, održana je sjednica Vijeća organizacija osoba sa invaliditetom FBiH. Sjednica je održana u prostorijama Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, u ulici Zmaja od Bosne 78, a dnevni red bio je sljedeći:

1. Usvajanje zapisnika sa zadnje sjednice;

2. Finansiranje saveza - članica VOOSI u 2019., nakon objavljenog Budžeta Federacije BiH;

3. Nacrt "Zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama lica sa invaliditetom i civilnih žrtava rata"

4. Inicijativa Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom ZDK;

5. Dogovor o budućem radu;

6. Tekuća pitanja.

Sjednici je, pored predstavnika saveza čkanica VOOSI, među kojima je i Savez distrofičara F BiH, prisustvovao i G-din Dobrica Jonjić, Pimoćnik Federalnog ministra rada i socijalne politike za pitanja osoba sa invaliditetom, koji je ovom prilikom dao informacije po navedenim tačkama dnevnog reda.
 
Više članaka...

Najnovije

Najčitanije

Pretraga
SDFBiH kontakt

Zmaja od Bosne 82,
71000 Sarajevo
    

Tel: + 387 33 66 35 93    
Fax: + 387 33 65 63 98

sdfbih@bih.net.ba
www.sdfbih.com.ba
                                           

Ko je online?
Trenutno aktivnih Gostiju: 62