Sponzori
Baner

Savez posjetio i Udruženje BPK Goražde

02.11.2018. godine, Direktor Saveza distrofičara F BiH, G-din Almir Šahmanija, posjetio je Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK Goražde. Tom prilikom Predsjednici Goraždanskog udruženja Gđi Mirsadi Ćulov uručio je Odluke o upućivanju tri člana na medicinsku rehabilitaciju u Rehabilitacioni centar "Reumal" u Fojnici, u trajanju od po 21 dan. Medicinska rehabilitacija omogućena je kroz projekat koji je Savezu distrofičara F BiH odobren od strane Federalnog ministarstva zdravstva iz sredstava Lutrije BiH za 2018. godinu.

Istom prilikom Direktor Saveza Predsjednici Udruženja iz Goražda uručio je rezervne dijelove (gume unutrašnje i vanjske, prednje i zadnje i akumulatore) za elektromotorna kolica, za dva člana koji za kretanje, zbog oduzetosti gornjih i donjih ekstremiteta, isključivo koriste ovakva kolica. Rezervni dijelovi obezbjeđeni su iz projekta koji je odobren Savezu od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike iz sredstava Lutrije BiH za 2018. godinu.

Napominjemo da je navedenim projektima obuhvaćeno 6 kantonalnih udruženja sa područja Federacije BiH, koja su članice Saveza distrofičara F BiH.

U nastavku posjete predstavnici Saveza obišli su i preduzeće u sklopu Udruženja, u kojem se proizvode papuče, stoličarke, cekeri isl., a u kojem su zaposlene osobe sa invaliditetom.

 

Najnovije

Najčitanije

Pretraga
SDFBiH kontakt

Zmaja od Bosne 82,
71000 Sarajevo
    

Tel: + 387 33 66 35 93    
Fax: + 387 33 65 63 98

sdfbih@bih.net.ba
www.sdfbih.com.ba
                                           

Ko je online?
Trenutno aktivnih Gostiju: 52