Sponzori
Baner

Prijem povodom 3.decembra, Međunarodnog dana OSI

Povodom 3.decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Federalni Ministar za rad i socijalnu politiku G-din Vesko Drljača upriličio je svečani prijem za saveze i organizacije osoba sa invaliditetom sa područja Federacije BiH, kojem je prisustvovao i Direktor Saveza distrofičara F BiH G-din Almir Šahmanija.


Godišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom proglašeno je 1992. godine, rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 47/3. Cilj obilježavanja ovog zanačajnoog datuma je promovisanje prava i blagostanja osoba sa invaliditetom u svim sferama društva i razvoja i podizanje svijesti o stanju osoba sa invaliditetom u svakom aspektu političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života.

Tema Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom za 2018. godinu je: "Osnaživanje osoba sa invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti".

Ove godine tema se fokusira na osnaživanje osoba sa invaliditetom za inkluzivan, pravičan i održiv razvoj kao dio Agende za održivi razvoj 2030.

 

Najnovije

Najčitanije

Pretraga
SDFBiH kontakt

Zmaja od Bosne 82,
71000 Sarajevo
    

Tel: + 387 33 66 35 93    
Fax: + 387 33 65 63 98

sdfbih@bih.net.ba
www.sdfbih.com.ba
                                           

Ko je online?
Trenutno aktivnih Gostiju: 51