Sponzori
Baner

Predstavnici Saveza na dvodnevnom treningu

Danas i sutra, 10.10. i 11.10.2019. godine, predstavnici Saveza distrofičara F BiH učestvuju na treningu „Evropske integracije Bosne i Hercegovine – Poglavlje 19 pravne stečevine EU: Socijalna politika i zapošljavanje“.

Ovaj dvodnevni trening o procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, sa posebnim naglaskom na Poglavlje 19 pravne stečevine Europske unije (skup pravnih normi i odluka koje obavezuju sve zemlje članice unutar Europske unije) koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, održava se u hotelu „Hollywood“ na Ilidži.na treningu „Evropske integracije Bosne i Hercegovine – Poglavlje 19 pravne stečevine EU: Socijalna politika i zapošljavanje“.

Trening je jedna od aktivnosti koju Fondacija za socijalno
uključivanje u BiH (FSU u BiH) i Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI) provode u okviru projekta "Izgradnja zagovaračke platforme za socijalnu uključenost u BiH" pod motom „Zastani i poslušaj“, uz podršku Evropske unije i UNICEF-a.

Cilj treninga je jačanje kapaciteta organizacija članica Koalicije marginalizovanih grupa u BiH „KOMA“. Predviđeno je da trening učesnicima (članicama KOMA-e) pruži praktičan set interaktivnih i prilagodljivih tehnika i modula za učenje koji će omogućiti bolje pozicioniranje njihovih organizacija u društvu. Tokom svih sesija, oba dana, učesnici će imati priliku da interaktivno učestvuju na treningu.

 

Najnovije

Najčitanije

Pretraga
SDFBiH kontakt

Zmaja od Bosne 82,
71000 Sarajevo
    

Tel: + 387 33 66 35 93    
Fax: + 387 33 65 63 98

sdfbih@bih.net.ba
www.sdfbih.com.ba
                                           

Ko je online?
Trenutno aktivnih Gostiju: 56